Munka és játék ugyanazon a mobil készüléken - LG Electronics és VMware együttműködés

Szinte nincs ma már olyan informatikai gyártó – legyen az szoftver, vagy hardver – akinek nincs valamilyen koncepciója a mobil eszközökkel kapcsolatban. Ahogy növekszik a mobil hálózatok sávszélessége és lefedettsége, a készülékek teljesítménye, a kijelző mérete, stb., úgy alakulnak át a valaha volt mobiltelefon céleszközök univerzális eszközökké.

A folyamatnak a következménye, hogy mára körvonalazódott az a néhány platform amire az alkalmazások jelentős része épül. Az alkalmazásfejlesztés és az alkalmazások népszerűsítése gőz erővel folyik mind a felhasználók privát szféráját, mind pedig az üzleti alkalmazásokat célba véve. A két felhasználási terület jellegéből adódóan egyre távolodik egymástól. Az üzleti alkalmazások biztonsági és felügyeleti szempontjai az uniformizálás, a privát alkalmazások pedig a választás szabadsága, sőt a készülékek minél egyedibbé tétele felé mutatnak.

Hogy mégis hogy férhetnek meg ezek az alkalmazások egy készüléken, erre adhat választ a VMware Mobil Virtualizációs Platformja. A VMware, és az LG Elctronics a mostani bejelentésük szerint az Androidot választotta a közösen fejlesztendő MVP alapjául. A projekt a VMware-nél nem előzmény nélküli, bár a Trango virtuális processzorának felvásárlása óta jelentős architektúrális változásokon ment már keresztül.

Egy kis bemutató a MVP működédéről.

 

Érdekesség, hogy a VMware még nem döntötte el, hogy előre telepítik minden készülékre az alkalmazást, vagy elérhetővé teszik a letöltést a Google Android Market-ről, vagy akár mindkettő.