Microsoft Exchange 2010 & VMware vSphere bevált gyakorlatok gyűjteménye

VMwareA VMware "Microsoft Exchange 2010 on VMware vSphere Best Practices Guide" címen adott ki egy dokumentumot, amely 69 oldalon keresztül mutatja be, miként célszerű implementálni egy Microsoft Exchange 2010 levelezőszervert, VMare virtuális környezetben.

A dokumentum az alábbi témákat taglalja:

ESX beállítások

A megfelelően beállított ESX platform kritikus jelentőségű olyan nagyvállalati alkalmazásoknál, mint az Exchange szerver. Ebben a fejezetben útmutatást kapunk, milyen processzor, memória, tároló, és hálózat beállításokkal kapjuk a legjobb platformot az Exchange 2010 futtatásához. 

Exchange teljesítmény vSphere-en

A külső gyártók és a Microsoft saját tesztje szerint is az Exchange 2010 szerver ugyanazon a hardveren mért teljesítménye hasonlóan alakul virtuális és nem virtuális környezetben. 

Exchange 2010 kapacitástervezés

A Exchange 2010 virtuális környezetben való futtatásához szükséges méretezés, jobbára a fizikai szerverre méretezés gyakorlatát követi, bár az új 2010-es funkciókkal ez a folyamat lényegesen megváltozott.

Exchange 2010 méretezési példák

Az előző pontban ismertetett méretezési folyamatot két gyakorlati példán keresztül is szemlélteti.

vSphere támogatás a telepítéshez és használathoz

A vSphere funkcionalitása fokozza az Exchange 2010 menedzselhetőségét, és karbantarthatóságát. Az utolsó fejezetben ezekről ad áttekintést a dokumentum.